INSTRUCTIUNI UTILIZARE

Instructiuni de utilizare a pietrelor vulcanice

1. La prima utilizare curățați placa cu un burete umed
2. Se unge piatra cu cateva picaturi de ulei de masline care se intind cu o laveta moale. Se asteapta 30 min inainte de a se utiliza.
3. La inceputul procesului de incalzire a pietrei, piatra se pune la foc mic 4-5 minute pentru o incalzire lenta, apoi se poate mari flacara
4. Evitati “socurile termice”. Nu stropiti piatra calda cu apa rece, nu puneti produse congelate pe piatra calda, nu incalziti piatra daca aceasta a stat in frig
ATENTIE !  Nu spalati nicodata piatra cu detergent,nu puneti piatra rece pe foc, nu puneti alimentele reci pe piatra incinsa.Suportii de inox nu se vor pune pe foc/aragaz
IMPORTANT !
• Pentru plăcile cu dimensiuni mai mari de 38x25cm, sprijiniti piatra pe un cadru sau un suport adecvat, pentru ca aceasta sa nu se rupa in doua datorita propriei greutati.
• In cazul incalzirii pietrei pe flacara de la aragaz – sau alta sursa cu flacara concentrata- se foloseste o paleta-sita difuzoare daca distanta intre flacara si piatra este mai mica de 5 cm.
• Pentru plăci cu dimensiuni de peste 40×25 cm este recomandabil ca flacara sa fie uniform distribuita pe piatra, sa se evite ca sursa de caldura sa fie concentrata doar intr-o singura zona.
• Nu puneti niciodata pietrele fierbinti pe vesela din ceramica, sticla sau cristal
Curatarea pietrei
Pentru a curăța placa dupa folosire nu folositi niciodata detergenti ,așteptați să se răcească cat sa o puteti atinge, o lasati in apa calda cca 15 min si apoi se freaca cu o perie de sarma sau un spalator de vase de sarma inox. Pentru eliminarea resturilor alimentare se poate folosi si o spatula metalica. De asemenea se poate freca piatra cu zeama de la o jumatate de lamaie, in acest fel eliminandu-se si eventualele mirosuri de la preparatul anterior.

ANPC